Dei Greunkohlpann (O-Ton Südoldenburg)
Foto: Die Grünkohlpfanne so wie wir sie servieren
Vondoage schrief ik moal up Plattdütsch. Die neie Greunkohltiet fang wär an. In us Lokol „ESSIDEEN“ giv dat in die kullen Joarestied „Dei Greunkohlpann“ – mit Greunkohl, Pinkelwus, Mettwus, Speck und Broatkartuffeln. Achterrang giv dat noch einen kloaren Schluck ein Rosche…tau Verdauung.
Fäle Hanwarkers, die up Montage in Visbek sick upholt, möchte dat banich leive. Die koamt meisttied uk Süddütschland und kännt dat nich in ähre Gägend. So moakt wi quasi mit „Dei Greunkohlpann“ eine „Völkerverständigung“ also wi schnackt mit die Utwärtigen över die Wus und den Greunkohl.
So leive Lür, ik will yu nich överlasten mit dat läsen hier – kiek einfach moal rin und ät Greunkohl bi uns (oder över dat Internet bi uns bestäln…wir packt dat tausoame und schickt dat in Karton tau jau hän)
Am 22. November 2014 um 16:29 Uhr
Wow sieht das lecker aus!